Лого

Природа

Свеж въздух и доброто ви настроение

Вашата мечтана ваканция е тук

Дяволска река

Мистичната река - истински рай

Мистичната река Дяволска е истински рай за романтиците.

Тихите й води са чудесно место за отмора. Разходката по поречието й е заредена с положителна енергия, а красивите гледки на тръстиковата гора, през която реката минава, са незабравими. Много рибари избират именно Дяволска река, за да упражняват своето хоби, защото в нея плуват речен и блатен кефал, черна мряна и други блатни видове. 

Дали ще изберете просто да се разходите по поречието на реката, или ще ловите риба, това място определено ще ви заплени с красотата си. 

Бегликташ

Мистика и позитивна енергия

Едва 3 км на север от Приморско е едно от най – мистичните места по нашето Черноморие – Бегликташ. Според археолози Бегликташ е свързан с древния култ към Богинята Майка и Бога Слънце и фазите на  брака им. Това място вероятно е служело и за посвещение на траките в орфическото учение. Откритите досега археологически находки сочат , че светилището е съградено през 14 век пр.н.е.
Тук в местността Бегликташ изглежда се е намирало главното светилище на тракийското племе „скирмиани“ . Те са най-древните металурзи в Тракия. Населявали са хълмовете на Странджа в т.нар. Меден рид и снабдявали с медна руда други тракийски племена и крайморски народи. Владетелчт им е бил и върховен жрец , а резиденцията му  изградена високо над реката на известната скала с наименование
“ Лъвската глава“  3 км . на запад  от „Бегликташ “ – където е било главното светилище . Пътят между тях е свещено пространство. В него се намират комплекси от тракийски могили, долмени и малки скални светилища . Бегликташ е богатство на древни паметници и дава повод Приморската планина на десния бряг на Ропотамо да се нарича „Свещената планина на траките – металурзи“.

Природен парк Странджа

Магията на природата

Приморско и хотел Ориос се намират в близост до най-големия природен парк в България – Странджа. Тук се срещат 54 вида бозайници, 261 вида птици, много влечуги и насекоми, богата флора. Растителните видове в парк Странджа са над 1650, от тях 113 са защитени и са включени в Червената книга.
Гостите на хотел Ориос биха могли да се разходят в парка по някоя от осемте екопътеки  и да се наслаждават на богатата флора и впечатляваща фауна на това изпълнено с мистика и спокойствие място.

 

Резерват Ропотамо

Царството на водните лилии

Резерват Ропотамо се разпростира около двата бряга на едноименната река Ропотамо,на площ от 1 000.7 ха . Реката е с обща дължина 50 км, а красота й идва от прекрасната лонгозна гора и уникално красиви водни лилии. Високи явори, ясени, брястове, както и други видове дървета са се вплели и надвесили над спокойните води на реката. В долното си течение водите се разливат нашироко и оформят просторни ливади. Тук е и може би най – красивата част на реката – лиманът. Наоколо са красиви гори, зелени хълмове и уникални пясъчни дюни. В резерват Ропотамо има и многообразна фауна.
Маслен нос е най-източната точка на Странджа . Това е третият по големина нос по Българското крайбрежие на Черно море. Склонове му са стръмни го правят недостъпен. В миналото много кораби са се разбивали в острите му скали, а тъй като на повечето от тях товар са били амфори със зехтин, това място е наречено Маслен нос.

СТРАХОТНА ПРИРОДА

УДОВОЛСТВИЕ И ОТДИХ

СЛЪНЦЕ И РЕЛАКС

СВЕЖО ИЗЖИВЯВАНЕ КРАЙ ВЪЛНИТЕ НА ПЛАЖА

ПРИРОДА, КОЯТО ОЧАРОВА

Вашата мечтана ваканция и почивка на море е тук при нас